Pages

30 september 2014

Who Hawaii fest !!!

Jag sa alltid när jag var yngre
-när jag fyller 50 ska jag åka till Maldiverna.

Allt man önskar blir inte verklighet och nej jag spillde inga tårar för de, jag var glad jag fick fylla 50, att livet fortfarande pågick, jag var med. De e väl ändå den bästa av alla gåvor!!
Att man fortfarande är med!!!

Jag tillhör den där klanen människor som gärna har något att se fram mot, så varför inte redan nu när höstrusket närmar sig med stormstek planera för nästa sommar? 

Jag kom ju inte till Maldiverna men 
nu när jag har pool hemma kan jag ju ha en kul fest där, 
Maldiverna fest vet jag inte men varför in Hawaii de e ju nästan samma sak  så  nu  ska jag planera för nästa sommars stora fest - nått kul att se fram mot Hawaiifest!!! 

Jag måste säga Jag älskar internet man behöver bara skriva några få ord så finner man direkt bra sidor med allt man behöver. Jag fann Kalaskompaniet, där fanns allt tillbehör jag behöver för en Hawaii fest!! 

Röda
 mattan
 fann 
jag
 där 
och den vill jag ska läggas fram


så att alla vänner 
till lika gäster 
snyggt kan gå fram på till poolen
 staketet runt soldäck ska dekoreras med vackra blommor i alla dess färger
  ja överallt på bord o soldäck ska finna massa härliga Hawaii blommor 

vi ska klä oss i enkel Hawaii klädsel :) 

De ska finna god Hawaiiföda 
både i fast form och rinnande!!

så fram mot natten 
vill jag fylla poolen med
 fina Hawaii lanternor 


Oh vad mysigt och kul vi ska ha........
Nuuuuuuuuuuu längtar jag till nästa sommar !! 

Behöver du grejer till fest eller barnkalas gör som jag gjorde  kika in här!! 


Nu ska jag drömma om nästa sommar - kommer Ni??? 



25 september 2014

Fel sida på hålen..........

Ett gott råd , jag borde gett mig själv.

-Läs alltid hela instruktionen innan du börjar montera. 

Jag var på Ikea här om dagen. De var några små detaljer som behövdes
nu när vi gjort/gör i ordning i hall o kök. Framför allt en ny hatthylla.

När man är på Ikea är det stor risk att man köper något man INTE behövde köpa.  Så hände mig denna gång. Fast jag inte behövde köpte jag  en ny pall. Jag klättrar omkring rätt mycket i mitt hem, som aporna fast jag behöver pall för att lyckas. Jag hade en,  men den har fått vara med om så mycket annat än att bara vara pall :)  

Den började sitt liv hos oss på gården, i mitt stora skafferi (gud vad jag saknar de) och där fick den samma färg som väggarna, sen fick den vara med på lite andra målningar, ja den hängde med på de mesta så!!!  jag tyckte inte den passade in längre, dess skönhet hade gjort sitt liksom , de var billigare att köpa en ny än att renovera den. Den får flytta ut i garaget nu, ibland behöver man ju klättra där också. 

Som alla vet, köper man de mesta idag o monterat. Jag vill inte belasta min stackars älskling med monteringsarbete nu oxå, han har haft tillräckligt ändå när han kommit hem från jobbet. 

Så jag fixar de själv MEN JAG LÄSTE INTE HELA INSTRUKTIONEN :(

 jag kollade hur delarna skulle sitta (nja de såg jag utan instruktion) 
jag kollade så alla skruv o annat smått var med
Allt så bra ut så jag moderate ihop den ganska snabbt 
SEN SÅG JAG DET....HÅLEN....hålen på utsidan av benen...........då grät jag, skrattade svor en liten remsa "jätteliten"  (jag är lite känslig nu, nej jag erkänner, jag är väldigt känslig nu)
HÅLEN skulle ju vara på insidan av benen till fäste för fotsteget :( 

Plocka isär!!
börja om från början!!
 Nu gick de jättefort, jag visst ju precis hur allt skulle sitta, allt på sin plats, så även hålen. 
Så var min pall BEKVÄM klar att använda :)

Ett gott råd: LÄS ALLTID HELA INSTRUKTIONEN :) och köper ni en BEKVÄM pall , bara säg till så hjälper jag Er att montera den - jag är proffs!"!!!! 

Idag ska jag montera hatthyllan - MEN  först ska jag läsa HELA instruktionen :) 



23 september 2014

Rörigt

 är det hemma hos mig just nu. 
Vi började renovera lite smått i helgen och eftersom helgen bara har två dagar så hann vi inte bli färdiga, så nu är de lite rörigt här. Vi tar en ny liten bit när kvällen kommer och älsklingen anlänt hem. De får ta den lilla tid de tar, för gubben bör få vila lite oxå på kvällen, lite av dygnets 24 timmar behöver man ju sova och vila :) 

Vi har en bit av golvet kvar, jag är faktiskt ganska bra på att lägga golv men lite mindre bra på att såga till när de krävs ((feghet ska man nog kalla de mer än kunskap)) annars kunde jag gjort de själv på dagtid. De fem åren vi renoverade gården i Småland,  fick jag lära mig en hel del så någon tumme mitt i handen har jag inte "längre" !! 

Det är vår kombinerade hall/kök som vi gör i ordning. 
De första man möter när mans tiger in genom dörren hemma hos oss. 
Nu blir de nya väggar och nytt golv. På golvet låg en uttjänad vit/grå/spräcklig plastmatta från tidigt 80-tal 

och på väggarna satt en vit (nu mera mer grå) tapet med små ljusblå blommor på. Tiden sätter sina spår. 
Är det någon färg jag inte gillar så är det just ljusblå. De var en skön känsla att slita ner den :)  Fullständigt omöjligt att hålla rent och ingen direkt fröjd för ögat varken väggar eller golv. Allt har sin tid 

Jag började med att måla vår köpmansdisk och en guldfärgad spegel (opps ingen spegelbild) 
Tänk vad lite färg ändå gör!!!

Nu ska jag sätta upp nya gardinstänger och plocka tillbaka lite smått och gott där det är färdigt och går, undan med lite tills älsklingen kommer hem igen så vi kan fortsätta golvläggningen. 

Idag var det redigt bittert ute när vi steg upp, att temperaturen kan variera så snabbt från + 20 grader ner till nästan 0!! Otroligt!!


 Måste rädda alla våra druvor så de inte fryser ihjäl!! 
Tomaterna har inte öppnat sig mer sedan sist :) de är fortfarande oförlösta!! 




17 september 2014

Gravida tomater!!!!!!!!

mycket ska man uppleva!!! 
och ibland får man uppleva saker man inte ens funderat på om det var möjligt. 

Men igår när jag kom ut i tomatstånden så var de bannemej 
två stycken tomater som var gravida 
Förmodligen börjar det dra ihop sig till förlossning  för båda två  har ju öppnat sig en hel del - de ser ju vem som helst.


Undrar just hur många de blir ? 


15 september 2014

Ett skutt ut ur datorn

så kan man träffar bloggvänner i verkliga livet!!

Förra helgen var min  bloggvän Elsie här. Dom skulle skulle hämta hem sin husvagn från sommarens uppställningsplats, då tog de vägen förbi oss, hälsade på och åt en lätt lunch här. Ja jag hade faktiskt trollat ihop en äppelkaka också, de skulle ju inte behöva fortsätta färden hungriga. Bakad med kärlek 

Nu var de inte första gången vi träffades, vi har träffats tidigare, både hemma hos henne och ute på stan. Jag hälsade på hemma hos henne för några år sedan när jag var i hennes trakter och hälsade på min gamla goding Torsten, bara jag skriver hästarnas namn kommer saknaden  Min lilla Torsten var speciell :) de ser Ni ju själva!! 

Den här gången kom hon och hälsade på hos mig och då fick även våra gubbar träffas.   Kul - kul!!! (men vad var vad kameran o mobilen??? inga foto )

Den gångna helgen var bloggvännen Ingrid "farmoringrid" på husbils helg här i mina trakter. Min stad, klart vi passade på att träffas!! Inte missar man en sån chans :)  Vi tillbringade en varm, solig och kul dag tillsammans precis intill havet.  Oj vad mycket vi hade att prata om :) 
  


Oh denna lilla söta  killen som hon och Anders har - mina brudar fick inte följa med o träffa honom, antar att de flyttat hemifrån då :) vem tar den risken? för nog är han löjligt charmig den här killen.     Bailey 
Har varit på marknad i helgen med en svärdotter och barnbarn. 
Åka karusell, äta karamell " de e marknad de" 


08 september 2014

Det är därför -

Så otroligt dumt och insnöat!! Ibland gör man så otroligt dumma grejer som jag i lördags, jag slängde bort hela kvällen i sängen framför TV:en. 
En hel kväll - så idiotiskt dumt:) 

Ville slappa en stund och letade upp en serie jag inte sett på Netflix. De fanns väldigt många att välja på eftersom jag sällan ser serie på TV. Hittade säsong 1 av Bron! 
 Började kolla på program 1 och den fängslade mig, skådisarna Sofia Helin och Kim Bodnia var redigt bra, Sofia (som Saga i denna rollen var helt underbar , så bra, så ärlig och så rolig, många skratt fick man åt hennes uttalande trots seriens allvarliga mening :) 

Jag erkänner då, 
hur dum jag är - jag kollade alla 10 avsnitten på raken. Kunde inte slita mig, måste bara få mer!! 

Det är därför - jag sällan ser serier eller läser böcker, jag har helt enkelt inte tålamod, jag vill ha allt och det är på stört. Alltså när jag läser en bok, jag då läser jag till den är slut och de sätter ju käppar i hjulet för allt annat jag borde gjort under den tiden  Normala människor läser ju några stycken, lägger boken och vänta tills nästa gång de har en stund över. Jag är inte normal !!!

Samma sak är det med serier. Man får ett avsnitt och sedan ska man vänta en hel vecka på nästa "suck" Nej !!! att se alla på en och samma gång de är min melodi!!

Läste att säsong 2 också gått - får leta upp den nästa gång jag behöver ligga o slappa en stund :) 

05 september 2014

Dans, slag, fiske och annat onödigt vetande

Ja jag kan tänka mig att det är fler än jag som låtit musklerna vara lite i dvala under sommaren - MEN i söndags väckte jag mina lite försiktigt med Zumba!!
igår fick dom en redig omgång när Box körde igång, de kändes och känns ska jag lova. aj aj men de är en bra aj aj :) 
Vi är ute och fiskar en del min love och jag.Det är så skönt och fridfullt att guppa omkring på vatten, jag är ju fisk så jag har stort behov av vatten 
 Min älskling har slagit fångst rekord, inte största fisken men minsta!! Att den bara orkade dra så han kände den  :) Tur vi inte fiskade för middag :) Men visst var den söt  
Jag minns inte om jag berättat om vägen jag bor på. 

Vi var ute o for en dag och då passade vi på att besöka platsen där vägen börjar. 

Kristina från Duvemåla har jag sett många gånger, en underbar uppsättning. Nu när vi ändå var där borta så passade vi på att hälsa på där hon bodde en gång i tiden och där stod hon ju!!!!!!!!! 

Ibland finner man små saker man inte hade en aning om fanns i närheten där man bor. Vi hamnade vid en lite BP mack "nostalgi" och vid sidan om stod  en gammal hederlig telefonkiosk. Tänk att de såg ut så där en gång i tiden - tiderna förändras. Idag bär alla en egen telefon  i fickan!! 
Nu är de helg igen önskar Er som tittar in en skön sådan.




01 september 2014

För mycket tid

ger lite göra!!! För mycket fritid ger lite göra. Ja så är de då för mig. Jag har ju gått hemma o drällt i nästan ett år nu. Fy tusan vad tiden går fort. Eller nja nu pluggade ja ju i höstas, men de var ju inte full tid. Oh ja några timmars jobb varje månad blir de MEN den mesta av min tid är fritid!!!

Vi gamla kärringar är inte så aktaktiva på arbetsmarknaden tydligen :( eller nja de e ju en hel del människor som går arbetslösa idag, dock inte alla inom min yrkesbana - tack o lov. Har varit med många gånger på mållinjen o snubblat där, de e surt :(  Så ja, så länge de finns liv, finns de hopp och hoppet är väl de sista som lämnar mig. 
De e bara att kämpa på o vipps så har man ett bra jobb igen - så de så!!! Men nog är de hårt att inte längre ha sitt älskade jobb att gå till :( 

Bloggen har blivit  lidandes, orden kommer inte redigt på pränt - får ta och skärpa till mig och det är ordentligt. 

Men lite annat gör jag ju :) Jag tog mig i kragen förra veckan och tvättade bort alla flugskit på fönsterna i köket (jag avskyr fönsterputs)  och gardinerna fick en uppfräschning i tvättmaskin. Sedan såg vi ut igen :) 





















Nu när hösten kommer - ja den är inte här ännu, nu är de sensommar. Men till hösten ska vi tapetsera om och lägga nytt golv i köket. Så jag har tjuvstartat den där lilla renoveringen med att köpa nya köksgardiner till fönsterna de var 30% o jag älskade dem vid fösta anblick så....!!! nu ligger de i garderoben och bara väntar på att få komma upp :) Hösten är ju "piffa upp lite hemma" tiden!!

Någon semesterresa har det inte blivit för vår del i sommar.  Jag är lite hemmabohem så jag lider inte av att inte åka iväg på sommaren, små turer runt om ikring räcker gott för mig och så har de blivit.  Kanske blir det ett "sommaren som gick" inlägg rätt som de är :) 

Däremot har vi haft stugan full av folk i sommar. Långväga vänner, vänner här, barn och barnbarn. De e livets guldkant ❤